http://www.qrcode.es/es/generador-qr-code/?language=es Tradicions mallorquines: Aliments típics mallorquins

martes, 11 de marzo de 2014

Aliments típics mallorquins

  • Sopes
Líquides o poc espesses, generalment de peixd'olla o bullitsopes mallorquines, amb pa moreno, sopes escalfades i oliaigua. Es fa imprescindible l'ús del típic pa mallorquí, dens, moreno i sense sal, amb farina de blat.
  • Coques i empanades
Les empanades en principi assumeixen qualsevol ingredient però sobresurten les empanades de pèsolsxaid'espinacs amb pinyons, de xai amb qualsevol verdura, totes elles molt emparentades amb la cuina àrab i jueva, les espinagades (espinacs amb anguila). Les coques, a partir de massa de pa fermentada o sense llevat, podem dir que són empanades sense tancar, n'hi ha vegetalsmixtesagredolcessalades i dolces, i dolços . Entre les més populars es troben les d'espinacspassa i pinyons, els de bledes amb tonyina, les de trempó, les d'albercoc, ...
  • Arrossos
De peixde carnde verdures o mixtes, són sempre caldosos i en la majoria d'ocasions apareix el safrà. Destaquen entre altres l'arròs de bacallà escalivat amb verduresde popde pescadorsde llagostade conill i el festiu arròs brut. A més cal fer menció especial alsfideus grossos amb sobrassada i els fideus de veremna (amb xai vell).
  • Peixos
Les calderetes de llagosta, els peixos al forn sobre llit de verdures (bledes, tomàquets, panses, tumbet ...), el bollito de peixborrida de ratlla (amb picada d'ou, julivert, pa i ametlles, en brou curt i lligada amb allioli). Els peixos rostits, sèpia amb trempócalamars farcits(amb panses, pinyons i menta), Raola (bunyols) i escabetxos.
  • Verdures
Albergínies farcidestumbet, trempó, faves estofades ... Els espàrrecs i bolets torrats.


  • Carns
Porcella amb tumbet o amb farcimentllom amb colllengua de porc amb granadesescaldums d'au i el seu brou amb ametlles i oloroses herbesconill amb ametllesguatlles amb figuesfregit mallorquí i fregit de matançacargols amb sobrassadaindiot farcit(d'ametlles torrades, pa torrat, i mel), els rostits i els fregits de xai, les greixoneres de peus i orellaconill amb ceba ...

  • Ous
Ous de Soller.

No hay comentarios:

Publicar un comentario